Om mig

Rigmor Palmqvist

Rosenterapeut på Söders hälsocenter, Stockholm.

Rigmor betyder "modig mö" och hela livet har jag varit en krigare mot orättvisor och för andra människor som behövt hjälp. Livet har givit mig ovärderliga kunskaper, erfarenheter och upplevelser som är mig till stor hjälp idag som rosenterapeut.


Min väg till att bli rosenterapeut har varit lång och vindlande. Men så här i efterhand kan jag se att jag har följt min väg hur  knölig, rolig, smärtsam, överraskande, tråkig, kärleksglad och händelserik den har varit, ser jag även att det fanns en mening med den vindlande vägen.


För att göra en lång historia kort; 2007 kom det till mig mycket starkt att jag skulle flytta från Österlen tillbaka till Stockholm. Sa upp mig och fick en lägenhet nära Mälaren, som var min barndoms vatten.

Sökte arbete utan resultat, fick syn på en liten annons om en workshop på Axelssons Institut om Rosenmetoden/Rosenterapi. Jag hade inte hört talas om den metoden tidigare men något drog mig dit.


När läraren och rosenterapeuten Yrsa Kjerrgren la sina händer på den som låg på bänken, klack det till i hela mig "det var rosenterapeut jag skulle bli!"

Några veckor senare blev jag uppringd och erbjuden ett arbete! Med ett arbete hade jag  möjlighet att utbilda mig till rosenterapeut, som jag också blev i augusti 2012.


Det har varit en lång spännande och rolig resa. Många människor har jag mött och fått hjälpa att komma i kontakt med både kropp och själ. Många upplevelser har jag också blivit vittne till eller själv upplevt i de egna behandlingarna som ingick i utbildningen.


Gick en av kurserna i Sarajevo i Bosnien och där upptäckte jag hur rosenterapin går bortom orden. Min intuition förhöjdes också. Mina bosniska kurskamrater sa att jag var en god rosenterapeut.


Har själv fått uppleva insikter och försoning i rosenbehandlingar jag har fått. Vet att det är en lång resa att göra men så berikande och glädjefull när man inser att man är på väg till sig själv. Man står stadigare i sig och låter sig inte så lätt påverkas av åsikter och omdömen från andra.


En äldre kvinna kom till mig och sa att hon kände en stor ilska mot sina väninnor samt att hon ville göra en förändring i sitt liv. Efter två behandlingar konstaterade hon att hon inte längre kände någon ilska mot sina vänner och efter fyra behandlingar började hon arbeta som volontär och hjälpa utlandsfödda. Rynkorna i pannan hade slätats ut och hennes ansikte hade mjuknat påtagligt.


Rosenterapin är en fredsmetod; människor som kommer i balans och harmoni med sig själv startar inga konflikter eller krig!

Rosenterapeut, poet och skribent


Det är en rolig och stimulerande kombination. Jag skriver om känslor som ligger kvar i kroppen och hindrar oss att leva våra liv fullt ut.


2018 kom diktboken #womansblues

2019 föddes diktarduon poesignabbarna som uppträder med en poesiföretällning om kärlekens snåriga områden poesignabb.se heter sidan som du kan titta in på och se vad vi gör.


Diktberättelsen "Ingen älskar mig som Du"  handlar om ett kärleksförhållande som övergår till förtryck och psykisk misshandel  men när  insikten når fram så finns möjlighet till förändring.


Barnboken heter "Kolla ett UFO!" och skrevs för läsovilliga barn. Den har varit nyckeln till många barns läsning i åldrarna 8-12 år.


Deltar också i bokserien

Hälsa & Folkbildning, förlag Hansson@Notis

i bok nr 1 skriver jag om Rosenterapin - lätt beröring som går på djupet


i bok nr 4 heter mitt bidrag Anpassningens pris - psykisk ohälsa i arbetslivet

Rosenterapi

"Smärtlindring och personlig utveckling som ofta är två sidor av samma sak, kräver alltid en egen insats."


"Det kroppen vill dölja, det är det som den allra tydligast visar"

Marion Rosen, Rosenmetodens grundare

Rigmor Palmqvist Rosenterapeut Rosenterapi Rosenmetoden

Följ mig gärna på Instagram @riparos